Novica

Modrijanovim knjigam iščemo nov dom – ponudba za naše spletne kupce

13.02.2012

Knjige imajo svojo usodo, in ena najbridkejših je, da se morajo po določenem času umakniti iz knjigarn in prepustiti prostor novim knjigam, naj nam je to všeč ali ne. In ker knjigarn na Slovenskem ni veliko, vsaj ne takšnih, ki bi knjigam odmerile več prostora kot nahrbtnikom in drugim izdelkom »dodatnega programa«, premnogo knjig, ki jih slovenskim založnikom ni uspelo razprodati v letu ali dveh, zelo majhnim nakladam navkljub, obtiči v skladiščih.
Kam z njimi? Pri Modrijanu smo se odločili, da preostale izvode starejših knjig – večino boste zaman iskali po knjigarnah – ponudimo našim spletnim kupcem, in to po nižjih, večinoma enotnih cenah. Enak izbor je na voljo v Modrijanovi knjigarni na Trubarjevi 27 v Ljubljani, ki je tudi edina knjigarna v Sloveniji, ki nudi prav vse naše knjige. Če vas pot zanese v bližino, vstopite.
V naši spletni knjigarni najdete med »knjigami v akciji« bogat izbor zlasti prevodnega leposlovja, med njimi zbirko Euroman, ki jo lahko zdaj kupite po enotni ceni 4,99 € na knjigo. To je najbrž zadnja priložnost, da si priskrbite zbirko, kakršne na Slovenskem ne bo nikoli več, zagotovo pa ne v tiskani obliki. 27 proznih del iz 27 držav Evropske unije – v današnjih razmerah je tako rekoč nepredstavljivo, da bi še kdaj izšlo toliko knjig v enem samem dnevu (seveda lahko izberete tudi posamične knjige). Cene smo spustili tudi knjigam prvih dveh letnikov zbirke Bralec, cenejše so še nekatere druge leposlovne in stvarne knjige, med njimi vse iz zbirke Intermundia, ki smo jo zaradi premajhnega zanimanja kupcev z letom 2012 ukinili. Če vas leposlovje in poljudna znanost ne mikata, vas morda pritegnejo priročniki, kot so Joga zame, Pravila, kako »normalno« jesti, 70 najboljših receptov za hujšanje in Rastlinski vodnik. Nikakor ne prezrite Splošnega religijskega leksikona – cena za skoraj 1400 strani je zdaj samo 30 €. V ponudbi je tudi nekaj otroških in mladinskih knjig. Zagotovo boste med knjigami našli kakšno zase, saj je program naše založbe zelo raznolik (knjige v predalu »knjige v akciji« so razvrščene po abecednem redu naslovov). Pobrskajte med njimi in se, če vam je katera všeč, opogumite ter jo naročite prek naše spletne strani po »modri« ceni. Za marsikatero boste odšteli celo manj, kot znaša »globa« za 30 dni zamude v knjižnici. Če z nakupi prek spleta nimate izkušenj, se obrnite na Pomoč ali nam pišite. Za nakup v vrednosti 55 € ali več poštnino poravnamo namesto vas.
Vabljeni k ogledu in nakupu!

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

Sorodne novice

na vrh strani

04.04.2015

Dnevi Modrijanove knjige 2015 – književni dogodki, pogovori in »noč knjige« z nagrado Kresnik »

Tisti, ki se s knjigami ne družijo (le) zato, da bi preganjali (dolg)čas, temveč v njih iščejo tudi razodetje (»kot bi odkrival telo lepe neznanke, ginjen in presunjen znova odkrivam to, kar že poznam in česar ne bom nikoli do konca spoznal,« kakor je v knjigi Pridni sinko prelepo zapisal Pascal Bruckner), o knjigah razmišljajo, se pogovarjajo in tudi pišejo. Toda kje najti pravega sogovornika?
V knjigarni. V Modrijanovi knjigarni!

Od ponedeljka, 13. aprila, do sobote, 25. aprila, bodo v Modrijanovih knjigarnah v Ljubljani in Škofji Loki potekali »Dnevi Modrijanove knjige«. Za ogled in nakup bodo na voljo vse knjige iz Modrijanovega knjižnega programa, mnoge bodo imele še posebej ugodne cene. V tem času založba Modrijan organizira tudi več zanimivih književnih dogodkov.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

15.03.2015

Kupujem knjige – torej sem: od 13. do 25. aprila 2015 »Dnevi Modrijanove knjige« – drugič »

April že dolgo velja za mesec knjige, pred dvema desetletjema je knjiga dobila svoj svetovni dan, 23. april, lani prvič v Sloveniji pa še svojo noč. Aprila, zlasti okoli dneva knjige in avtorskih pravic, se bo o knjigah spet veliko razmišljalo, pisalo in govorilo, in marsikdo bo opozoril na poročilo o raziskavi »Bralna kultura in nakupovanje knjig v Republiki Sloveniji«, ki je bilo javnosti predstavljeno novembra 2014. 45 odstotkov vprašanih je priznalo, da v zadnjem letu ni kupilo niti ene same knjige, in med njimi jih je na vprašanje, zakaj ne, večina odgovorila: »Ker me knjige ne zanimajo.« Da je »nezanimanje za knjige« najpomembnejši razlog bralne (in nakupovalne) abstinence, je zelo zaskrbljujoče, drugi najpogostejši razlog, »ker so predrage«, pa je, priznajmo, vedno priročen, a nemalokrat iz trte zvit izgovor.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

25.11.2014

Velika nagradna igra BRALEC kupuje ceneje – z našo kartico in malo sreče do 30 knjig zbirke BRALEC »

Poleti je pri založbi Modrijan izšla 80. knjiga v naši največji literarni zbirki Bralec, prvi dan Knjigokupa, 22. septembra, pa smo predstavili prvo knjigo zbirke v novi podobi – Mučenice, imenitno zbirko kratkih zgodb hrvaškega pisatelja Želimirja Periša.
Promocijsko akcijo naše zbirke nadaljujemo na jubilejnem, 30. slovenskem knjižnem sejmu. Vsi, ki boste obiskali razstavni prostor založbe Modrijan v Veliki sprejemni dvorani ali prodajno stojnico v Prvem preddverju Cankarjevega doma in še nimate Modrijanove kartice BRALEC kupuje ceneje, lahko sodelujete v veliki nagradni igri za nadvse mikavno nagrado – 30 izbranih knjig zbirke BRALEC.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

26.09.2014

Po šestih letih izhajanja nova podoba zbirke Bralec, Modrijanove največje literarne zbirke »

V trenutku, ko založba zasnuje novo zbirko, še sluti ne, kako dolgo bo njeno življenje. Bo izšlo deset, dvajset, petdeset naslovov? Marsikatera zbirka ugasne v letu ali dveh, nekatere ugasnejo skupaj z založbo, so pa tudi takšne, ki izhajajo desetletja.
Modrijanova zbirka Bralec je nastala leta 2008, skoraj hkrati z izidom zbirke Euroman, verjetno prve in zadnje literarne zbirke na Slovenskem, ki je izšla v enem dnevu in je obsegala kar 27 naslovov. Tako izjemnega dosežka ne bo lahko ponoviti, vsekakor pa je Euroman dokaz, da je mogoče.

Zbirka Bralec, katere prva knjiga je 25. ura ameriškega pisatelja Davida Benioffa – malo pozneje je v zbirki izšel še njegov odlični in za zdaj še vedno zadnji roman Mesto tatov – je literarna zbirka, v kateri izide na leto najmanj šest knjig. Pred kratkim smo poročali, da je izšla 80. knjiga v zbirki, kar je že občudovanja vredna številka – šlo je za izid romana Rezervno življenje slovensko-makedonske pisateljice Lidije Dimkovske.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

03.09.2014

Še malo, pa bo spet Knjigokup! – Pripravite se na kupovanje, branje in obdarovanje »

25. septembra 2014 bo Modrijanova knjigarna na Trubarjevi 27 v Ljubljani zaokrožila peto leto delovanja. To pomeni, da bo spet »Knjigokup«, že peti zapovrstjo. Začel se bo v ponedeljek, 22. septembra, in zaključil v soboto, 18. oktobra, v tem mesecu pa se bo v knjigarni zvrstilo tudi nekaj izjemno zanimivih dogodkov.
V ospredju bo seveda nakupovanje knjig, zato se bomo v tem času najskrbneje posvečali kupcem. Glavno sporočilo Knjigokupa je, da bralna kultura ni le branje, temveč tudi kupovanje knjig. Le z njim omogočamo, da lahko naši literati in drugi avtorji pišejo, prevajalci prevajajo, oblikovalci oblikujejo čudovite knjižne platnice in založbe izdajajo knjige, ki nas razveseljujejo, osrečujejo, kratkočasijo, poučujejo, bogatijo ... In to sporočilo postaja po letih upadanja prodaje zlasti najkakovostnejših knjig vse nujnejše.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.