E-novice

Novica

Modrijanovim knjigam iščemo nov dom – ponudba za naše spletne kupce

13.02.2012

Knjige imajo svojo usodo, in ena najbridkejših je, da se morajo po določenem času umakniti iz knjigarn in prepustiti prostor novim knjigam, naj nam je to všeč ali ne. In ker knjigarn na Slovenskem ni veliko, vsaj ne takšnih, ki bi knjigam odmerile več prostora kot nahrbtnikom in drugim izdelkom »dodatnega programa«, premnogo knjig, ki jih slovenskim založnikom ni uspelo razprodati v letu ali dveh, zelo majhnim nakladam navkljub, obtiči v skladiščih.
Kam z njimi? Pri Modrijanu smo se odločili, da preostale izvode starejših knjig – večino boste zaman iskali po knjigarnah – ponudimo našim spletnim kupcem, in to po nižjih, večinoma enotnih cenah. Enak izbor je na voljo v Modrijanovi knjigarni na Trubarjevi 27 v Ljubljani, ki je tudi edina knjigarna v Sloveniji, ki nudi prav vse naše knjige. Če vas pot zanese v bližino, vstopite.
V naši spletni knjigarni najdete med »knjigami v akciji« bogat izbor zlasti prevodnega leposlovja, med njimi zbirko Euroman, ki jo lahko zdaj kupite po enotni ceni 4,99 € na knjigo. To je najbrž zadnja priložnost, da si priskrbite zbirko, kakršne na Slovenskem ne bo nikoli več, zagotovo pa ne v tiskani obliki. 27 proznih del iz 27 držav Evropske unije – v današnjih razmerah je tako rekoč nepredstavljivo, da bi še kdaj izšlo toliko knjig v enem samem dnevu (seveda lahko izberete tudi posamične knjige). Cene smo spustili tudi knjigam prvih dveh letnikov zbirke Bralec, cenejše so še nekatere druge leposlovne in stvarne knjige, med njimi vse iz zbirke Intermundia, ki smo jo zaradi premajhnega zanimanja kupcev z letom 2012 ukinili. Če vas leposlovje in poljudna znanost ne mikata, vas morda pritegnejo priročniki, kot so Joga zame, Pravila, kako »normalno« jesti, 70 najboljših receptov za hujšanje in Rastlinski vodnik. Nikakor ne prezrite Splošnega religijskega leksikona – cena za skoraj 1400 strani je zdaj samo 30 €. V ponudbi je tudi nekaj otroških in mladinskih knjig. Zagotovo boste med knjigami našli kakšno zase, saj je program naše založbe zelo raznolik (knjige v predalu »knjige v akciji« so razvrščene po abecednem redu naslovov). Pobrskajte med njimi in se, če vam je katera všeč, opogumite ter jo naročite prek naše spletne strani po »modri« ceni. Za marsikatero boste odšteli celo manj, kot znaša »globa« za 30 dni zamude v knjižnici. Če z nakupi prek spleta nimate izkušenj, se obrnite na Pomoč ali nam pišite. Za nakup v vrednosti 55 € ali več poštnino poravnamo namesto vas.
Vabljeni k ogledu in nakupu!

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

Sorodne novice

na vrh strani

25.07.2015

Modrijanovo poletno branje: Leto mine, dan nikoli Žarka Lauševića »

V Beogradu se je spomladi letos hitro razširila vest, da lahko na ulicah srbske prestolnice srečate legendarnega igralca Žarka Lauševića, zvezdo jugoslovanskega filmskega in gledališkega sveta. Po dolgih petnajstih letih je namreč dobil oziroma sprejel priložnost, da spet stopi pred filmske kamere, in tako prvič po letu 1999 obiskal nekdanjo domovino. Razlog za tako dolgo odsotnost je nadvse tragičen, saj se je Laušević, kot se boste nekateri spomnili, v času zadnje vojne v nekdanji Jugoslaviji zapletel v pretep in ustrelil dva fanta, enega pa huje ranil. Sledili so mučno sojenje, zapor in beg v Ameriko ter dolga leta negotovosti, strahu pred krvnim maščevanjem in notranjih bojev, potem pa leta 2011 prvi »comeback« z »dnevnikom nekega kaznjenca« Leto mine, dan nikoli (2011). Knjiga, ki prerašča »zgolj« dnevniške zapise ter osvetljuje čas pred dogodkom in tik po njem, je čez noč postala velika uspešnica, dobro pa so jo v prevodu Lili Potpara sprejeli tudi slovenski bralci.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

21.07.2015

Modrijanovo poletno branje: Čigavo življenje? – življenje plesa, življenje knjige »

V Mandaluyongu, enem od mestnih predelov filipinske metropole Manile, je sredi julija padel nov svetovni rekord, zrel za ovekovečenje v svetovno znani Guinnessovi knjigi: 12.975 udeležencev je 30 minut neprekinjeno ›plesalo‹ zumbo – ali pa jo ›vadilo‹, kakor hočete. Zumba je namreč plesni fitnes, kombinacija telesne vadbe in plesnih elementov. Ker je njen ›izumitelj‹ kolumbijski plesalec in koreograf, se v zumbo seveda stekajo prvine predvsem latino-plesov. Glasbena plat zumbe je tako svojevrstna zmes vplivov hiphopa, sambe, salse, mamba, flamenka, čačačaja, tanga in še česa. Vsega po malem, torej, za prijetno miganje po ritmih in hkrati koristno kurjenje kalorij – kot naročeno za sprostitev v vročem poletju.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

04.04.2015

Dnevi Modrijanove knjige 2015 – književni dogodki, pogovori in »noč knjige« z nagrado Kresnik »

Tisti, ki se s knjigami ne družijo (le) zato, da bi preganjali (dolg)čas, temveč v njih iščejo tudi razodetje (»kot bi odkrival telo lepe neznanke, ginjen in presunjen znova odkrivam to, kar že poznam in česar ne bom nikoli do konca spoznal,« kakor je v knjigi Pridni sinko prelepo zapisal Pascal Bruckner), o knjigah razmišljajo, se pogovarjajo in tudi pišejo. Toda kje najti pravega sogovornika?
V knjigarni. V Modrijanovi knjigarni!

Od ponedeljka, 13. aprila, do sobote, 25. aprila, bodo v Modrijanovih knjigarnah v Ljubljani in Škofji Loki potekali »Dnevi Modrijanove knjige«. Za ogled in nakup bodo na voljo vse knjige iz Modrijanovega knjižnega programa, mnoge bodo imele še posebej ugodne cene. V tem času založba Modrijan organizira tudi več zanimivih književnih dogodkov.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

15.03.2015

Kupujem knjige – torej sem: od 13. do 25. aprila 2015 »Dnevi Modrijanove knjige« – drugič »

April že dolgo velja za mesec knjige, pred dvema desetletjema je knjiga dobila svoj svetovni dan, 23. april, lani prvič v Sloveniji pa še svojo noč. Aprila, zlasti okoli dneva knjige in avtorskih pravic, se bo o knjigah spet veliko razmišljalo, pisalo in govorilo, in marsikdo bo opozoril na poročilo o raziskavi »Bralna kultura in nakupovanje knjig v Republiki Sloveniji«, ki je bilo javnosti predstavljeno novembra 2014. 45 odstotkov vprašanih je priznalo, da v zadnjem letu ni kupilo niti ene same knjige, in med njimi jih je na vprašanje, zakaj ne, večina odgovorila: »Ker me knjige ne zanimajo.« Da je »nezanimanje za knjige« najpomembnejši razlog bralne (in nakupovalne) abstinence, je zelo zaskrbljujoče, drugi najpogostejši razlog, »ker so predrage«, pa je, priznajmo, vedno priročen, a nemalokrat iz trte zvit izgovor.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

25.11.2014

Velika nagradna igra BRALEC kupuje ceneje – z našo kartico in malo sreče do 30 knjig zbirke BRALEC »

Poleti je pri založbi Modrijan izšla 80. knjiga v naši največji literarni zbirki Bralec, prvi dan Knjigokupa, 22. septembra, pa smo predstavili prvo knjigo zbirke v novi podobi – Mučenice, imenitno zbirko kratkih zgodb hrvaškega pisatelja Želimirja Periša.
Promocijsko akcijo naše zbirke nadaljujemo na jubilejnem, 30. slovenskem knjižnem sejmu. Vsi, ki boste obiskali razstavni prostor založbe Modrijan v Veliki sprejemni dvorani ali prodajno stojnico v Prvem preddverju Cankarjevega doma in še nimate Modrijanove kartice BRALEC kupuje ceneje, lahko sodelujete v veliki nagradni igri za nadvse mikavno nagrado – 30 izbranih knjig zbirke BRALEC.

objavljeno v rubriki: Akcije in popusti

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.