Avtor

Kenneth M. Adams

ameriški psiholog

Dr. Kenneth M. Adams je psiholog z licenco in klinični direktor posvetovalnice Kenneth M. Adams and Associates v predmestju Detroita v Michiganu. Poleg aktivne klinične prakse tudi predava po vsej državi, vodi delavnice in svetuje na področjih zlorabe otrok, disfunkcionalnih družin in zasvojenosti s seksualnostjo. Je certificiran terapevt za zasvojenost s seksualnostjo (CSAT), supervizor CSAT in moderator usposabljanja CSAT ter praktik na področju desensibilizacije in reprogramiranja s premikanjem oči (EMDR). Je član Ameriškega psihološkega združenja, Michiganskega psihološkega združenja, Društva za spodbujanje seksualnega zdravja (SASH) in Mednarodnega inštituta za travme in strokovnjake s področja zasvojenosti (IITAP). Dr. Adams je tudi član svetovalnega odbora SASH in IITAP ter član uredniškega odbora revije Sexual Addiction & Compulsivity: The Journal of Treatment and Prevention.
S soavtorjem Donom Robinsonom je leta 2001 prejel nagrado Reader's Choice Award za članek z naslovom »Omejevanje sramu, uravnavanje afektov in razvijanje seksualnih meja: bistveni gradniki pri zdravljenju zasvojenosti s seksualnostjo«, ki so ga naročniki revije Sexual Addiction & Compulsivity: The Journal of Treatment and Prevention izglasovali za članek leta. Leta 2011 je prejel tudi Carnesovo nagrado za izjemne dosežke in raziskovalno delo na področju zasvojenosti s seksualnostjo.
Dr. Adams je z dr. Patrickom Carnesom sourednik knjige Clinical Management of Sex Addiction in avtor knjige When He's Married to Mom. Redno predava in nastopa v javnih občilih, tudi na nacionalni televiziji, lokalnih televizijah in radiu.

sexualhealth-addiction.com

Knjige

na vrh strani

Po tihem zapeljani »

Ko si starši otroke naredijo za partnerje

Kenneth M. Adams »

V družini, kjer vladajo zdrava čustva, spolna in duhovna vez med starši, so spolna čustva in energije pravilno usmerjene. V družini, kjer je prisotna trajna odtujenost v čustveni, duhovni in spolni povezanosti med partnerjema, pa se ustvarjajo okoliščine za prikriti incest, ko postane otrok objekt naklonjenosti, ljubezni in strasti enega od staršev. Zaradi osamljenosti in praznine, ki nastaneta v takem težavnem zakonu ali razmerju, starš svojo energijo usmeri v otroka in ga naredi za nadomestnega partnerja. Meja med skrbno in incestno ljubeznijo je prekoračena, ko razmerje z otrokom zadovoljuje potrebe enega od staršev, ne pa otrokovih. Bolj ko se zakon krha, bolj se krepi odvisnost od otroka, odzivanje starša nasprotnega spola na otroka pa je vse bolj zaznamovano z obupom, ljubosumjem in nespoštovanjem osebnih meja. Spolna energija ali napetost, ki se ustvari v prikrito incestnem odnosu, je bolj podobna zaljubljenosti kot skrbni starševski ljubezni.

več »