Avtor

David Benioff

David Benioff

ameriški pisatelj, 1970

David Benioff je vse uspešnejši ameriški pisatelj, čigar ustvarjalnost si literatura skoraj neenakovredno deli s filmom; po prvencu 25. ura (2000) je namreč sam napisal scenarij za filmsko uspešnico z enakim naslovom (pri nas so jo vrteli kot Poslednjo noč), ki jo je leta 2002 posnel režiser Spike Lee z nepozabnim Edwardom Nortonom v glavni vlogi. Podpisal je še scenarije za filme Troja (2004), Ostani (2005), Tek za zmajem (2007) in Brata (2008). Romanu 25. ura sta sledili zbirka kratkih zgodb When the Nines Roll Over and Other Stories (2004) in roman Mesto tatov (2008).
David Benioff živi v Los Angelesu z ženo in hčerko.

Knjige

na vrh strani

Mesto tatov »

David Benioff »

Leningrad pozimi 41/42. Mesto je oblegano že več mesecev, vklenjeno v mraz in neizprosno lakoto, povsod ruševine, trupla. Sedemnajstletnega židovskega fanta Leva Beniova – njegov oče pesnik je bil že pred leti izginil kot žrtev sovjetske čistke, mati in sestra pa sta se pred Nemci umaknili na podeželje – trenutek deške neugnanosti in radovednosti pripelje v ječo, kjer spozna Koljo, karizmatičnega mladega vojaka Rdeče armade, ki je obtožen dezerterstva.

več »

25. ura »

David Benioff »

Monty Brogan se mora v 24 urah zglasiti v zveznem zaporu Otisville, na prestajanje sedemletne zaporne kazni zaradi preprodajanja drog. Čednemu sedemindvajsetletniku, ki je kot otrok sanjal, da bo postal gasilec, tako ostane ena sama noč: preživeti jo kani s prijateljema Jakobom, sramežljivim gimnazijskim učiteljem angleščine, in Slatteryjem, borznikom z Wall Streeta.

več »