Avtor

Nadine Bismuth

Nadine Bismuth

kanadska pisateljica, 1975

Nadine Bismuth, rojena v Montrealu, je študirala francosko in quebeško književnost. Kot avtorica se je uveljavila že s svojo prvo knjigo, zbirko kratkih zgodb Les gens fidèles ne font pas les nouvelles (»O zvestih ljudeh se ne govori«, 1999), za katero je prejela dve kanadski literarni nagradi. Roman Scrapbook je objavila leta 2004, za njim pa je izšla še zbirka desetih kratkih zgodb z naslovom Êtes-vous mariée à un psychopathe? (»Ste poročeni s psihopatom?«, 2009). Piše tudi scenarije ter prevaja.
Za njeno pisanje je značilen poseben humor, ki ponekod prehaja v satiro. V večini del se na lahkotnejši in humoren način ukvarja predvsem z ljubezenskimi razmerji in njihovo zapletenostjo ter z vprašanjem o možnosti resnične, trajne ljubezni v današnjem svetu.

Knjige

na vrh strani

Scrapbook »

Nadine Bismuth »

Annie Brière je študentka kreativnega pisanja. Pisanje ji gre tako dobro, da njen mentor pošlje roman na založbo Duffroy. To ji spremeni življenje. Poleg prve objave na založbi najde tudi ljubezen. Zaljubi se v lektorja, ta pa je, kot izve pozneje, poročen in ima otroka. V nezvestobo in laži, ki jih je doslej lahko opazovala pri bližnjih, je zdaj vpletena sama. Njeni načrti zastanejo, pisanje drugega romana in podiplomski študij jo že nekaj časa čakata in kljub silnosti ljubezni se pojavi vprašanje, kako dolgo se bo lahko takšno življenje nadaljevalo.

več »