Avtor

Sara Gruen

Sara Gruen

ameriška pisateljica

Sara Gruen, ki se je rodila v Vancouvru v Kanadi, je študirala angleško književnost. Od leta 1999 živi v Združenih državah. Velika ljubiteljica živali in podpornica številnih organizacij za varstvo živali in divjine se v svojih romanih – doslej je objavila tri, poleg Vode za slone še Riding Lessons in Flying Changes, in piše četrtega – v glavnem posveča živalim. Za Vodo za slone, ki se je leta 2007 več tednov držala okoli vrha lestvice prodajnih uspešnic po New York Timesu, je bila večkrat nagrajena.
Sara Gruen živi v mestecu Grayslake v Illinoisu z možem in tremi otroki ter z veliko družino štirinožnih prijateljev – s konji, kozami, psi in mačkami.

Knjige

na vrh strani

Voda za slone »

Sara Gruen »

Pustolovščina, kriminalka, ljubezenska zgodba, zgodba o tem, kaj utegnete doživeti, če skočite na vlak, s katerim potuje cirkus, in kaj, če pobegnete iz doma za starejše – v Vodi za slone je vse to in še več. Če se odpravite na potovanje skupaj s 23-letnim absolventom veterine Jacobom, boste izvedeli, kdo je gospod Ponedeljek, kaj pomeni »rdeči alarm«, kaj je slonja ljubezen in tudi, kaj je slonji bes.

več »

Opičja hiša »

Sara Gruen »

Novinar John Thigpen se med poročanjem iz Jezikovnega laboratorija za človeku podobne opice med dvosmernim pogovorom z bonobi zazre v opičje oči in nekaj v njem se premakne. Izkušnja z inteligentnimi bitji druge vrste ga zaznamuje, in ko po vrnitvi domov izve, da je bil laboratorij tarča terorističnega napada, v katerem je bila ranjena simpatična svetlolasa znanstvenica, opice pa so se zatekle na bližnja drevesa, se začne napeta drama.
Roman je napisan v hitrem tempu, zelo aktualno umeščen v zahodno potrošniško družbo, obsedeno z videzom, hrano, resničnostnimi šovi in senzacionalnimi novicami ter zaznamovano z negotovostjo glede zaposlitve.

več »