Avtor

Kjung Suk Šin

južnokorejska pisateljica, 1963

Kjung Suk Šin je ena najpomembnejših in najbolj branih sodobnih južnokorejskih pisateljic. Njen obsežni literarni opus sestavljajo romani, kratke zgodbe in eseji. Za svoje delo je v domovini prejela že vse najpomembnejše nagrade, prvo priznanje na Zahodu (francosko nagrado Prix de l’inaperçu, 2009) pa ji je prinesel roman Samotna soba (v francoskem prevodu La chambre solitaire).
S knjigo Prosim, pazi na mamo, ki je kmalu po izidu leta 2009 postala velika uspešnica – samo v Južni Koreji so prodali več kot dva milijona izvodov – pa se je uveljavila tudi na svetovnem literarnem zemljevidu. Leta 2011 je namreč izšel angleški prevod (Please look after mom), kar je močno povečalo možnosti za prodor na Zahod, tudi v Evropo.
Za ta roman je avtorica kot prva Korejka in prva ženska nasploh leta 2012 prejela nagrado za najboljši azijski roman leta 2011.

Več o Kjung Suk Šin.

Knjige

na vrh strani

Prosim, pazi na mamo »

Kjung Suk Šin »

Prosim, pazi na mamo je zgodba o skrivnostnem izginotju in neuspešnem iskanju ostarele matere, zgodba o družinskih vezeh, nasprotjih med generacijami, med sodobnostjo in tradicijo, mestom in podeželjem, predvsem pa o premostitveni moči ljubezni. Je tankočuten portret preproste, a značajsko močne ženske, ki nas spomni na to, kako v vsakdanjem življenju pogosto pozabljamo na dragocene, nenadomestljive ljudi in se šele ob njihovi izgubi zavemo, koliko so nam pomenili.

več »