E-novice

Knjige

Razvrsti po: datumu objave abecedi

Ahilova smrt »

Boris Akunin »

Mladi kolegijski prisednik Erast Petrovič Fandorin se po več letih bivanja na Japonskem vrne v Moskvo. S svojim zvestim pomočnikom Maso se po naključju nastani v istem hotelu kot njegov stari znanec general Soboljev. Vendar mu srečanje s Soboljevom ni usojeno: naslednje jutro izve, da je general ponoči umrl. Smrt je sumljiva že zato, ker je bil t. i. Beli general, narodni junak iz rusko-turške vojne, star komaj 40 let in na vrhuncu svojih moči.

več »

25. ura »

David Benioff »

Monty Brogan se mora v 24 urah zglasiti v zveznem zaporu Otisville, na prestajanje sedemletne zaporne kazni zaradi preprodajanja drog. Čednemu sedemindvajsetletniku, ki je kot otrok sanjal, da bo postal gasilec, tako ostane ena sama noč: preživeti jo kani s prijateljema Jakobom, sramežljivim gimnazijskim učiteljem angleščine, in Slatteryjem, borznikom z Wall Streeta.

več »

Val »

Todd Strasser »

Avtorja je k pisanju kratkega romana Val (1981) spodbudil resnični dogodek leta 1967 na srednji šoli Cubberley High v kalifornijskem mestu Palo Alto. Profesor zgodovine Ron Jones je v svojem prvem letu poučevanja na šoli med udeleženci učnih ur zgodovine izpeljal na prvi pogled nedolžen poskus, da bi ponazoril logiko in način delovanja totalitarističnih družbenih sistemov.

več »

V deželi mož »

Hisham Matar »

Kulisa romana V deželi mož (2006) je libijsko politično stanje sedemdesetih, z odra pa ga spremlja devetletni Sulejman. Ko poskuša razumeti nenavadno vedenje svojih staršev, spoznava le polresnice: kako to, da je videl očeta, medtem ko naj bi bil ta službeno odsoten, kakšno »zdravilo« jemlje mama, da se po njem čudno vede in razkriva svojo zgodbo o prisilnem zakonu, in zakaj sežiga očetove knjige?

več »

Nacionalsocializem »

Hans-Ulrich Thamer »

Obdobje nacionalsocializma ni le dvanajstletno obdobje nacionalsocialistične vladavine – od januarja 1933 do maja 1945; k njemu spadajo tudi leta pred tem pa tudi povojna leta: dvanajst let nacionalsocialistične vladavine, ki ni temeljila le na nasilju, ampak tudi na veliki pripravljenosti Nemcev na sodelovanje, je namreč dajalo pečat politiki in družbi v Nemčiji tudi v naslednjih letih.

več »

Mož, ki je bral Disneyjeve stripe »

Sergej Verč »

Mož, ki je bral Disneyjeve stripe je večplastno grajena napeta kriminalka, ki se dogaja šest let pred iztekom prejšnjega tisočletja.
Škandalozni bankrot najuglednejšega podjetja Slovencev v Italiji sproži vrsto verižnih reakcij, v katere so vpletene tako varnostno-obveščevalne službe kot posamezniki.

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.