Knjiga

Pokliči me po svojem imenu

André Aciman»

prevod: Jana Ambrožič

naslovnica: Vesna Vidmar

format: 130 × 200

strani: 256

vezava: mehka, zavihi

izid: 2010

ISBN: 978-961-241-417-7

razprodano

Pokliči me po svojem imenu je topla, odkrita in nepozabna zgodba o nenadni in siloviti ljubezni, ki vzplamti med sedemnajstletnikom Eliem in Američanom Oliverjem, poletnim gostom obmorske vile Elijevih staršev v mestu B. na vzhodni italijanski obali. Nepripravljena na posledice medsebojne privlačnosti sprva hlinita brezbrižnost, v nemirnih tednih, ki sledijo, pa se njuna očaranost in poželenje bolj in bolj stopnjujeta, dokler ne prestopita meje. Njuna ljubezenska zveza traja le šest tednov, posledice te izkušnje pa ju zaznamujejo za vse življenje.

_______

NAGRADA LAMBDA 2008

Zapisali so ...

na vrh strani

Roman, ki naj bi bil lahkotno poletno branje, je več kot to. Je rahločutno napisana zgodba o romantični ljubezni med moškima, ki se pogumno vržeta v strastno razmerje ter v odkrivanje vsega, kar takšna ljubezen prinaša. Vsega tistega torej, kar – kot Eliju pojasni oče, ko zasluti, kaj se dogaja med njim in Oliverjem – imajo le redki srečo doživeti in izkusiti vsaj enkrat v življenju. Privlačno branje za vse, ki s(m)o si kdaj postavljali vprašanja, povezana s prvimi (isto)spolnimi izkušnjami, obenem pa nevsiljiva in tekoča pripoved o romantični ljubezni, ki bi jo lahko mirno podarili tudi mami ali očetu za rojstni dan.

Alma M. Sedlar, Narobe. Revija, kjer je vse prav, IV/15, oktober 2010
_______

Knjigo priporočam vsem, ki radi berejo ljubezenske zgodbe, saj je v svojem bistvu prav to: silna, strastna, erotična in romantična ljubezenska zgodba, v katero se zlahka potopite – seveda ob predpostavki, da niste obremenjeni s predsodki v zvezi z istospolno ljubeznijo.

Aleksandra Kocmut, Bajta, 20. 7. 2010

Poglejte tudi

na vrh strani

Pokliči me po svojem imenu »

André Aciman »

Poletje. Morje. Sonce. Sladoled. Sprehodi. Kolesarjenje. Ponočevanje. In seveda poletne ljubezni.
To je ena plat romana Pokliči me po svojem imenu. Vsak, kdor je doživel poletno ljubezen, pa ve: čeprav je »sezonska«, čeprav je kot ukradena iz fantazije, čeprav gre predvsem za zaljubljenost, saj ta ne utegne prerasti v ljubezen, je vendarle tako posebna, da se nam za vedno vtisne v srce. Še po desetletjih bo spomin nanjo sladko zabolel, zacvrčal s pesmijo škržatov, zadišal po borovcih in soli …
Toda v zgodbi je še veliko več. V njej so glasba, poezija, filozofija. Ljudje, ki so se naučili živeti brez tistega, kar jim tako boleče manjka – ali pa si vsaj lažejo o tem.

več »