Avtor

André Aciman

ameriški pisatelj, 1951

André Aciman se je rodil v Aleksandriji v Egiptu, živel je v Italiji in Franciji ter diplomiral na Harvardu. Je avtor štirih romanov: Pokliči me po svojem imenu (Call Me by Your Name, 2007), za katerega je prejel nagrado Lambda, Eight White Nights (2010), Harvard Square (2013) in Enigma Variations: A Novel (2017), ter več strokovnih monografij. Mednarodni sloves so mu prinesli spomini Out of Egypt (1995), za katere je dobil nagrado Whiting Writers' Award. Po romanu Pokliči me po svojem imenu je bil leta 2017 posnet istoimenski film, ki je prejel številne ugledne nominacije in nagrade, mdr. oskarja za najboljši scenarij po knjižni predlogi (James Ivory).

Knjige

na vrh strani

Pokliči me po svojem imenu »

André Aciman »

Pokliči me po svojem imenu je topla, odkrita in nepozabna zgodba o nenadni in siloviti ljubezni, ki vzplamti med sedemnajstletnikom Eliem in Američanom Oliverjem, poletnim gostom obmorske vile Elijevih staršev v mestu B. na vzhodni italijanski obali.

več »

Pokliči me po svojem imenu »

André Aciman »

Poletje. Morje. Sonce. Sladoled. Sprehodi. Kolesarjenje. Ponočevanje. In seveda poletne ljubezni.
To je ena plat romana Pokliči me po svojem imenu. Vsak, kdor je doživel poletno ljubezen, pa ve: čeprav je »sezonska«, čeprav je kot ukradena iz fantazije, čeprav gre predvsem za zaljubljenost, saj ta ne utegne prerasti v ljubezen, je vendarle tako posebna, da se nam za vedno vtisne v srce. Še po desetletjih bo spomin nanjo sladko zabolel, zacvrčal s pesmijo škržatov, zadišal po borovcih in soli …
Toda v zgodbi je še veliko več. V njej so glasba, poezija, filozofija. Ljudje, ki so se naučili živeti brez tistega, kar jim tako boleče manjka – ali pa si vsaj lažejo o tem.

več »