Knjiga

V soboto zvečer bo dinorendaj

Carol Diggory Shields»

prevod: Aleksandra Kocmut»

ilustracije: Scott Nash»

format: 248 × 300

strani: 32

vezava: trda

izid: 2011

ISBN: 978-961-241-556-3

redna cena: 13,10 €

modra cena: 12,44 €

vaš prihranek: 0,66 €

na zalogi

Kdo so vsi ti dinozavri, ki topotajo na sobotni dinorendaj, na zabavo brez meja? Odraslim se morda zatakne pri imenih, otroci pa jih dobro poznajo: pterodaktil, ultrazaver, diplodok, majazaver, pentaceratops, brahio-, ankilo-, maja-, alo-, super-, plezio-, tiranozaver in še in še je teh prazgodovinskih junakov, ki so se na svoji divji zabavi, na kateri ni manjkalo niti ognjemetov, tako utrudili, da ...
Ta prazgodovinska zabava je doživela izjemen in pohvalen odziv tako mladih bralcev kot kritikov: pesem so opredelili kot duhovito, domiselno in – kljub zapletenim poimenovanjem dinozavrov – gladko berljivo.

Z zadnje platnice ...

na vrh strani

Pisane slike in živahne rime; kaj bi sploh še radi? Točno, ščepec humorja. Tudi tega je v Dinorendaju dovolj – za dinozavre in otroke vseh starosti!
Maja Novak, pisateljica

Nagajive ilustracije Scotta Nasha se izvrstno prilegajo besedilu. Kljub preprosti risbi, ki je blizu najmlajšim bralcem, avtorju uspe le z drobnimi likovnimi poudarki ujeti pisanost razigrane dinozavrske druščine: od skrbne mame, plešočih zaljubljencev do brezzobih starčkov. Tudi žive barve so uglašene z veselim dinorendajskim vzdušjem. Strašno zabavna slikanica!
Boštjan Plesničar, akademski slikar

Simpatična slikanica na zabaven način pripoveduje o dinozavrih in pred radovedne oči bralca naniza pisan nabor teh prazgodovinskih živali, ki še vedno burijo našo domišljijo, od pleziozavra in diplodoka do tiranozavra in superzavra. Zgodba je napisana v verzih, ki jih je mojstrsko prevedla Aleksandra Kocmut, in ko zapremo platnice slikanice, se zazdi, da je naslednji dinorendaj tik za vogalom.
mag. Ana Porenta, pedagoginja

Multimedija

na vrh strani

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.