E-novice

Novica

Besedo imajo mladi

28.04.2019

Filozof ne daje nasvetov, pristavlja zgolj misli, na katere se lahko opreš, ko si izgubljen brez vodnikov smisla. Moderni priročniki svetujejo, kako se najbolje prilagoditi in v tem najti zadovoljstvo, Galimberti je kritik realnosti. Šolskega sistema, v katerem izgineva učitelj, ki širi strast do vednosti, poslovnega, kjer denimo klicni centri svoje telefoniste povsem dehumanizirajo, digitalizacije, ki jo napade s podatkom, da so gimnazijci leta 1976 poznali 1600 besed, 20 let kasneje 600, danes pa shajajo s 300 besedami. – Zakaj tak pomen besednemu zakladu? Če je ta skromen, ne morem oblikovati misli, saj zanje nimam ustreznih besed.
Knjiga, ki odpira nevidni svet mladih, obenem pa napeljuje na notranje preobrate s šokantnimi spoznanji o sedanjosti, recimo ugotovitve okulistov, da mladi ne znajo več gledati na daljavo.
Bernard Nežmah, Mladina, 26. 4. 2019

 

objavljeno v rubriki: Prebrali so ...

Sorodne novice

na vrh strani

18.06.2019

Materinska nedelja »

Branje, ki se zdi, da bo kratkočasno in lahkotno, a je daleč od tega.
Priporočam. Če posebej vsem tistim, ki bi radi prebrali nekaj tipično angleškega.
Hermionin blog, 27. 5. 2019

objavljeno v rubriki: Prebrali so ...

02.05.2019

Prebežnik »

Lenzov motiv razumem kot poskus popolne redukcije državljana na osebo in vpogled v lik prebežnika, ki je takole po vsem, kar je in še doživlja, pod bremenom lastne krivde, vse prej kot zmagovalec in obvladač situacije. Intrigantno branje. Škoda bi bila, če bi ostalo v predalu.
Konteksti, 18. 4. 2019

objavljeno v rubriki: Prebrali so ...

26.04.2019

Samo drevesa imajo korenine »

Zgodba se posveča tudi družbeno-političnim problematikam, ki so pravzaprav prikrito gonilo vsega dogajanja, s čimer se, v imenu svobode in optimizma, nastopajoči niso pripravljeni sprijazniti, pa naj gre za slab položaj izseljencev ali sam razpad Evrope ter njenih vrednot.
Kristjan Rakar (18 let), Koridor, 22. 4. 2019

objavljeno v rubriki: Prebrali so ...

18.03.2019

V kavarni eksistencialistov »

Knjiga je berljiva, a ni lahkotna, vse te biografske podrobnosti sem navedla le, da bi vas zvabila k branju, kot dračje je, s katerim pokriješ past za slone. To je bil čas, ko filozofije ni bilo mogoče ločiti od življenja in ko so bile ideje tesno povezane z ljudmi, ki so verjeli, da jih lahko tudi uresničijo in da imajo usodo v svojih rokah
Irena Štaudohar, Delo, 18. 12. 2018

objavljeno v rubriki: Prebrali so ...

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.