E-novice

Knjiga

Spoznajmo likovni svet 7, učbenik

Spoznajmo likovni svet 7

Likovna vzgoja za 7. razred osnovne šole

Borko Tepina

učbenik

format: 200 × 288

strani: 102

vezava: mehka

ISBN: 9789612411695

cena: 13,70 €

rok dobave 3-5 dni

V učbeniku so osnovni likovni pojmi predstavljeni na preprost in pregleden način. Osnovno besedilo spremljajo številne reprodukcije, ki ponazarjajo obravnavano snov, tako da učenec sproti povsem neobremenjujoče spoznava tudi vrhunska umetniška dela.
– Dodane so vaje, ki učenca spodbujajo k lastni ustvarjalnosti in ga usmerjajo pri opazovanju likovnih pojavov.
– Razlago barvne harmonije in barvnih nasprotij dopolnjujejo pregledne sheme mešanja barv in barvne lestvice, s katerimi si učenec lahko pomaga pri slikanju.
– Vrste kompozicije so prikazane tudi shematsko, tako da je razlaga ob značilnih primerih umetniških del še jasnejša.
– Pri kiparstvu se učenec seznani z različnimi materiali in načini izdelave, v vajah pa so napotki za zanimive izdelke, ki jih lahko naredi sam.
– K ustvarjanju spodbujata tudi poglavji o grafiki in prostorskem oblikovanju. Učenec lahko na koncu leta z izdelavo maket zaokroži pridobljeno znanje.

Priloga po prenovljenem UN 2011 (0,3 MB)

Ostale knjige iz kategorije

na vrh strani

Spoznajmo likovni svet 6

Likovna vzgoja za 6. razred osnovne šole

Borko Tepina

učbenik

Učbenik je zasnovan tako, da lahko z njim obogatite pouk likovne umetnosti. Razlago osnovnih likovnih pojmov in tehnik spremljajo številne ilustracije, risbe in reprodukcije, zato učenci sproti na neobremenjujoč način spoznavajo primere iz zakladnice umetniških del. Za spodbudo učencem pri ustvarjanju lastnih likovnih del pa so v učbenik vključene tudi predstavitve izdelkov njihovih vrstnikov.

več »

Spoznajmo likovni svet 8

Likovna vzgoja za 8. razred osnovne šole

Borko Tepina

učbenik

Učbenik na preprost in pregleden način predstavi temeljne likovne pojme, seznani učence z osnovnimi likovnimi tehnikami in jih spodbuja k lastnemu ustvarjanju. Osnovno besedilo, v katerem je podana razumljiva in hkrati zanimiva razlaga, spremljajo številne reprodukcije, tako da učenci sproti povsem neobremenjujoče spoznavajo vrhunska slovenska in tuja umetniška dela.

več »

Spoznajmo likovni svet 9

Likovna vzgoja za 9. razred osnovne šole

Borko Tepina

učbenik

Zasnova učbenika je prilagojena zahtevnosti predpisanih učnih vsebin. Snov je podana na preprost in pregleden način, zahtevne likovne pojme pa dodatno pojasnjujejo še ilustracije in risbe. Izbor reprodukcij je skrbno premišljen in se navezuje na obravnavano snov, saj je razlaga ob reprodukcijah umetniških del še nazornejša.

več »

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.