E-novice

Predstavitev in program

Založba Modrijan je bila ustanovljena leta 1996, vodi jo Branimir Nešović.
Temeljna dejavnost Založbe je izdajanje šolske literature: učbenikov in delovnih zvezkov. Objavljamo tudi leposlovje in stvarno literaturo.

____________

Leta 2009 je Založba odprla svojo prvo knjigarno. Modrijanova knjigarna deluje na Trubarjevi cesti 27 v Ljubljani in ima poleg vseh knjig in učbenikov založbe Modrijan v prodaji tudi knjige in učbenike večine slovenskih založnikov ter izbor tuje strokovne in leposlovne literature. Septembra 2014 je založba odprla manjšo Modrijanovo knjigarno na Cankarjevem trgu 17 v Škofji Loki.

____________

Spletne strani www.modrijan.si je izdelalo podjetje cLoovis na podlagi ideje in vsebinske zasnove Založbe ter oblikovne zasnove Janija Peternelja. Za ogled spletnih strani priporočamo vsakokratno najsodobnejšo različico spletnega brskalnika Mozilla Firefox.

____________

Uredništvo
urednistvo@modrijan.si (Na ta naslov ne sprejemamo ponudb avtorjev. Prosimo, oglejte si članek Za avtorje.)

Uredniki Področje
Bronislava Aubelj (glavna urednica) antična književnost, sodobno prevodno in izvirno leposlovje (zbirke), stvarna literatura (družboslovje); priročniki (prosti čas, zdravje ...); učbeniki za latinščino in zdravstveno terminologijo; spletne strani založbe Modrijan
Špela Fortuna učbeniki za kemijo v osnovni in srednji šoli; stvarna literatura (naravoslovje), priročniki (vzgoja in izobraževanje, prosti čas, zdravje, kulinarika ...)
Simona Knez učbeniki za matematiko v osnovni in srednji šoli; medpredmetno povezovanje v prvem triletju OŠ
Mija Longyka učbeniki za šolstvo narodnosti v osnovni šoli, učbeniki za umetnostno vzgojo v osnovni šoli; sodobno prevodno in izvirno leposlovje, stvarna literatura (družboslovje)
dr. Zala Mikeln učbeniki za slovenščino in likovno vzgojo v osnovni šoli; sodobno prevodno in izvirno leposlovje, stvarna literatura (družboslovje)
Špelca Mrvar (pomočnica glavne urednice) sodobno prevodno in izvirno leposlovje, stvarna literatura (družboslovje); priročniki
Dragica Perme učbeniki za slovenščino in družbo v osnovni šoli
dr. Jurij Senegačnik učbeniki za geografijo v osnovni in srednji šoli; priročniki (turistika)
Katarina Košir učbeniki za naravoslovje v osnovni šoli, učbeniki za biologijo v osnovni in srednji šoli
Aleš Učakar stvarna literatura (družboslovje in naravoslovje); priročniki, prevodno leposlovje
Julija Uršič sodobno izvirno in prevodno leposlovje
Marko Vidic stvarna literatura (družboslovje); izvirne monografije
Renata Vrčkovnik medpredmetno povezovanje v prvem triletju OŠ; stvarna literatura, sodobno prevodno in izvirno leposlovje

 

____________

Program založbe Modrijan se deli na šolski in knjižni program. Izdajamo učbenike in druga učna gradiva za osnovno in srednjo šolo. Skrbimo za številna predmetna področja: slovenščino, matematiko, kemijo, biologijo, fiziko, naravoslovje, naravoslovje in tehniko, geografijo, zgodovino, družbo, spoznavanje okolja in likovno vzgojo. Izdali smo tudi nekaj učbenikov za izbirne predmete v osnovni šoli in za latinščino v srednji šoli.

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.