E-novice

Predstavitev in program

Založba Modrijan deluje 20 let. Sprva je izdajala predvsem šolske knjige: učbenike in delovne zvezke za osnovno in srednjo šolo. Po letu 2005 je program obogatila s poljudnoznanstveno in strokovno literaturo, priročniki, leksikalnimi deli ter domačim in prevodnim leposlovjem. Leta 2008 je izdala zbirko Euroman – 27 proznih del, iz vsake države EU po eno, je izšlo v enem dnevu. Redne zbirke so Poteze (avtobiografije, biografije in biografski romani, spomini ipd.), Bralec (romani in kratke zgodbe sodobnih domačih in tujih avtorjev), Nostalgija (prevodi starejših »kanoniziranih« literarnih del) in Svila (krajša literarna besedila pomembnejših in v slovenščini že objavljenih književnikov). Med najpomembnejši avtorji, katerih dela so izšla pri Modrijanu, so Drago Jančar, Andrej E. Skubic, Katarina Marinčič, Božo Repe, Peter Vodopivec, Philip Roth, Salman Rushdie, Milan Kundera, John McGahern, Richard Dawkins, Umberto Eco, Umberto Galimberti ... Na leto izide pri Modrijanu do 50 novih knjižnih naslovov in do deset novih učnih gradiv.
Temeljna dejavnost Založbe je izdajanje šolske literature: učbenikov in delovnih zvezkov. Vseskozi objavljamo tudi leposlovje in stvarno literaturo. Skrbimo za številna predmetna področja: slovenščino, matematiko, kemijo, biologijo, fiziko, naravoslovje, naravoslovje in tehniko, geografijo, zgodovino, družbo, spoznavanje okolja in likovno vzgojo. Izdali smo tudi nekaj učbenikov za izbirne predmete v osnovni šoli in za latinščino v srednji šoli.

____________

Uredništvo
urednistvo@modrijan.si (Na ta naslov ne sprejemamo ponudb avtorjev. Prosimo, oglejte si članek Za avtorje.)

Uredniki Področje
Bronislava Aubelj (glavna urednica) antična književnost, sodobno prevodno in izvirno leposlovje (zbirke), stvarna literatura (družboslovje); priročniki (prosti čas, zdravje ...); učbeniki za latinščino in zdravstveno terminologijo; spletne strani založbe Modrijan
Špela Fortuna učbeniki za kemijo v osnovni in srednji šoli; stvarna literatura (naravoslovje), priročniki (vzgoja in izobraževanje, prosti čas, zdravje, kulinarika ...)
Simona Knez učbeniki za matematiko v osnovni in srednji šoli; medpredmetno povezovanje v prvem triletju OŠ
Mija Longyka učbeniki za šolstvo narodnosti v osnovni šoli, učbeniki za umetnostno vzgojo v osnovni šoli; sodobno prevodno in izvirno leposlovje, stvarna literatura (družboslovje)
dr. Zala Mikeln učbeniki za slovenščino in likovno vzgojo v osnovni šoli; sodobno prevodno in izvirno leposlovje, stvarna literatura (družboslovje)
Špelca Mrvar (pomočnica glavne urednice) sodobno prevodno in izvirno leposlovje, stvarna literatura (družboslovje); priročniki
Dragica Perme učbeniki za slovenščino in družbo v osnovni šoli
dr. Jurij Senegačnik učbeniki za geografijo v osnovni in srednji šoli; priročniki (turistika)
Katarina Košir učbeniki za naravoslovje v osnovni šoli, učbeniki za biologijo v osnovni in srednji šoli
Aleš Učakar stvarna literatura (družboslovje in naravoslovje); priročniki, prevodno leposlovje
Julija Uršič sodobno izvirno in prevodno leposlovje
Marko Vidic stvarna literatura (družboslovje); izvirne monografije
Renata Vrčkovnik medpredmetno povezovanje v prvem triletju OŠ; stvarna literatura, sodobno prevodno in izvirno leposlovje

 

Vaša košarica


Vaša košarica je prazna.